De waarde van Bitcoin blijft onder de weerstand van $10.440 in de grafieken lopen, omdat het onvermogen om boven te pieken speculatie blijft trekken. Hoewel het actief in de loop van de week het gat van een bodem van $9890 langzaam heeft overbrugd, kan een langere periode van consolidatie ook uitputting veroorzaken bij het kopen van druk.

De impact van de dalende OI van de CME werd ook benadrukt in een vorig artikel waar beleggers die hun positie sluiten ook de totale handel van Bitcoin zouden kunnen hebben geschaad. Een recente nieuwsbrief van Ecoinometrics suggereerde echter dat dit op de lange termijn misschien niet helemaal waar is.

De nieuwsbrief gaf aan dat het marktsentiment nog niet helemaal is omgekeerd (ten gunste van de beren), omdat Bitcoin misschien probeert een voormalig weerstandsniveau van $10.000 om te buigen naar steun voor de lange termijn.

De daling van de CME-belangstelling is een mogelijke indicatie dat er momenteel een proces gaande is waarbij de zwakke handen worden afgeschud die nodig zijn om een lokale bodem te verstevigen.

Op dit moment was de puts to calls ratio 1:1, maar voor september was het 4:1. Het rapport legde uit dat er slechts een situatie was waarin optietraders zich mogelijk probeerden te beschermen tegen een waarschijnlijke kortetermijnval, vandaar de daling van de OI van de CME.

Volgens de onderstaande grafiek blijft het bullish sentiment op de lange termijn echter behoorlijk onaangetast.

Om eerlijk te zijn kan het sentiment nog steeds een enorme klap krijgen als Bitcoin Method deze week weer onder $10.000 zakt, maar op dit moment was niet alles verloren voor Bitcoin. De nieuwsbrief is toegevoegd,

„De reactie van de verschillende marktpartijen op de terugval van de Bitcoin naar $10.000 zal interessant zijn om te zien.“

Willy Woo gelooft dat het CME-gat van $9600- $9800 misschien niet wordt opgevuld…

Aan de andere kant was een prominente Bitcoin-analist optimistisch genoeg om te stellen dat Bitcoin misschien niet zou zakken om het CME-gat op te vullen, dat in het verleden uitvoerig is besproken.

Willy Woo suggereerde dat door de injectie van consistente liquiditeit in het huidige bereik, elke BTC-dip naar boven is geknapt, waardoor het buiten dat bereik blijft.

Nu, het analyseren van de bovenstaande grafiek suggereerde dat een gebrek aan handelsvolume bij de CME-gap (VPVR-indicator) een sterke reden kan zijn voor Bitcoin om uit de buurt van het bereik te blijven, maar er is nog steeds een sterke, bullish confluence nodig om zekerheid te verkrijgen.

Met de huidige ontwikkeling gaat Bitcoin weer een belangrijke week tegemoet, die mogelijk de rest van september zal bepalen.

Von admin